miércoles, 20 de febrero de 2019

Un experimento moi noxento.


https://photos.app.goo.gl/z5SG9zDB9wQsHTwJ6
Que pasa cos alimentos cando os deixamos ao aire, sen ningún tipo de protección?
Como non o tiñamos moi claro, decidimos facer a proba.
Collemos:
  • Un anaco de queixo. 
  • Un iogur. 
  • Un anaco de pan.
  • Un anaco de mazá. 
  • Garavanzos crus. 
  • Un anaco de tomate.
Primeiro fixemos as nosas hipóteses sobre o que pensábamos que ocorrería con cada un deses alimentos. Poñeríase negro? Máis brando? Máis duro? Collería mofo?
Para comprobalo, deixamos cada cousa no seu recipiente, a temperatura ambiente, durante varios días. Ao longo dese tempo, fomos facendo distintos rexistros do que observábamos.
Aos pocos días (puaj!!!) houbo que tirar o anaco de tomate: ademais de ter mofo, cheiraba e botou un líquido noxento...iso non podía seguir ao noso lado!
Pouco a pouco tivemos que ir tirando todo, porque se poñía realmente noxento. Todo menos unha cousa: os garavanzos.
Preguntámonos por que sería iso, e levamos a pregunta para casa. Alí dixéronnos que era porque estaban secos.
Así que agora xa sabemos que un método para conservar os alimentos por máis tempo é secalos. É o que se fai, ademais de cos garavanzos, coas fabas, coas lentellas, coas froitas "pasas"...
Que outras maneiras haberá para conservar os alimentos?
Seguimos investigando, xa vos contaremos!

No hay comentarios:

Publicar un comentario