Que pasa cos alimentos cando os deixamos ao aire, sen ningún tipo de protección?
Como non o tiñamos moi claro, decidimos facer a proba.
Collemos:
- Un anaco de queixo.
- Un iogur.
- Un anaco de pan.
- Un anaco de mazá.
- Garavanzos crus.
- Un anaco de tomate.
Para comprobalo, deixamos cada cousa no seu recipiente, a temperatura ambiente, durante varios días. Ao longo dese tempo, fomos facendo distintos rexistros do que observábamos.
Aos pocos días (puaj!!!) houbo que tirar o anaco de tomate: ademais de ter mofo, cheiraba e botou un líquido noxento...iso non podía seguir ao noso lado!
Pouco a pouco tivemos que ir tirando todo, porque se poñía realmente noxento. Todo menos unha cousa: os garavanzos.
Preguntámonos por que sería iso, e levamos a pregunta para casa. Alí dixéronnos que era porque estaban secos.
Así que agora xa sabemos que un método para conservar os alimentos por máis tempo é secalos. É o que se fai, ademais de cos garavanzos, coas fabas, coas lentellas, coas froitas "pasas"...
Que outras maneiras haberá para conservar os alimentos?
Seguimos investigando, xa vos contaremos!
No hay comentarios:
Publicar un comentario